Aquest divendres, treballadors i voluntaris de l’Associació Espanyola contra el Càncer - Catalunya contra el Càncer (AECC) han fet una taula informativa a Consultes Externes de l’Hospital de Figueres per a recollir signatures i reclamar al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats que estableixi una estratègia nacional d’investigació en càncer. La iniciativa també demana que es dupliqui el pressupost destinat a la investigació oncològica i es promocioni el desenvolupament i la retenció del talent investigador que hi ha al nostre país.

La taula informativa que ha ofert l'AECC-Catalunya contra el Càncer a l’Hospital de Figueres ha servit per explicar a través d’experiments molt senzills què és la Recerca Translacional en l'àmbit biomèdic i per a què serveix l’encapsulació de medicaments.

Aquesta campanya ha aconseguit recollir fins ara més de 4.000 signatures presencials a la demarcació de Girona, i l’entitat s’ha fixat l'objectiu immediat d'assolir 8.000 firmes (500 mil a tot l’Estat).

L’objectiu final d’aquesta iniciativa és que el 2030 s’hagi assolit una supervivència en càncer del 70% i s’hagi aconseguit transformar en una malaltia crònica. I és que tal com alerta l’associació, si avui parés la investigació, l'any 2030 moriria una persona de càncer cada dos segons al món. A més, cal tenir en compte que països del nostre entorn, com poden ser França o Alemanya, destinen respectivament 750 euros i 1.120 euros a la investigació oncològica, mentre que a l’Estat espanyol només se n'inverteixen 286 euros.