L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha demanat aquest dijous la retirada del mercat de les cremes solars Isdin Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50 + i Babaria Infantil Spray Protector SPF 50 +, per oferir menor protecció de la promesa, de 15 al cas de Isdin i de 30 en el de la Babaria.

L'OCU ha fet una anàlisi comparativa de 17 cremes solars amb factor de protecció molt alt i en format de polvoritzador i en tots els productes analitzats el factor de protecció anunciat es correspon amb la protecció real que ofereixen, llevat de les esmentades de Isdin i Babaria.

En el cas de Isdin, el factor de protecció real enfront dels raigs UVB és de 15 i no molt alt, mentre que la crema de Babaria dóna una protecció alta de 30.

Per això, l'OCU ha sol·licitat que es deixin de comercialitzar dos productes i també que els usuaris deixin d'utilitzar-, donat el risc potencial que té aplicar una crema amb una protecció inferior a l'esperada.

Així mateix, ha enviat els resultats de la seva comparativa a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris perquè faci les "comprovacions necessàries".

Segons l'organització, la crema Garnier Delial Sensitive Advanced Boira Antiarena és la que va obtenir millor puntuació en la seva anàlisi, mentre que Cent Sun Spray Solar Infantil de Lidl va demostrar ser la millor en relació qualitat preu.

L'OCU ha insistit que no cal adquirir els productes més cars per a una protecció adequada i ha recordat que les cremes solars s'han d'aplicar cada dues hores i de manera generosa.