Els pediatres han advertit que l'ús en excés de dispositius mòbils incrementa el risc d'obesitat en nens i les possibilitats de patir altres malalties vinculades a aquesta patologia, com a conseqüència del creixement del sedentarisme, segons ha subratllat la Societat Valenciana de Pediatria (SVP ) en un comunicat.

Amb motiu del Dia Nacional de la Nutrició que se celebra el 28 de maig, la SVP també recorda la importància de fomentar una dieta equilibrada des de la primera infància, ja que és quan s'adquireixen els hàbits alimentaris que perduraran en el futur. A més, recalca que és convenient establir unes regles i un control sobre l'ús de les noves tecnologies per evitar el sedentarisme.

L'ús de dispositius mòbils i pantalles "s'està incrementant en aquestes etapes de la vida el que fa que s'estigui formant una generació de nens sedentaris", ha advertit el doctor Luis Blesa, president de la SVP.

"Cada vegada els nens passen més temps davant d'una pantalla com pot ser el telèfon, l'ordinador o la televisió, el que, unit a una mala alimentació, pot incrementar el nombre de nens obesos", ha indicat.

Així, segons un estudi de l'Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació (AIMC), els nens espanyols passen prop de cinc hores diàries enfront d'algun tipus de pantalla, temps que s'incrementa els caps de setmana. Les últimes xifres apunten que els nens "no segueixen uns bons hàbits alimentaris" i que el sobrepès i l'obesitat s'estan incrementant en la població infantil.

"Aquesta mala alimentació pot conduir a un excés de pes amb tots els riscos que això implica per a la salut, ja que incrementa les possibilitats de patir diabetis tipus II, patologies cardiovasculars o malalties òssies i articulars, entre moltes altres", ha alertat el doctor Blesa .