La Fundació Salut Empordà (FSE) ha rebut 33 “Coixins del Cor” de mans de representants de l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer de Girona. Els coixins, realitzats a partir de la tècnica del patchwork, han estat confeccionats de manera desinteressada per integrants del Grup de Patchwork del Casal d’Avis de Palafolls.

D’aquesta manera, la FSE se suma a la iniciativa d’altres hospitals de les comarques gironines que distribueixen el “Coixí del Cor” entre les usuàries que es troben en el procés postoperatori d’una mastectomia com a conseqüència d’un càncer de mama. Es col·loca sota del braç i permet protegir la cicatriu, alleujar el dolor i dormir més còmodament damunt del costat de la ferida.

Aquesta iniciativa va sorgir als Estats Units el 2001, quan a una infermera operada de cirurgia mamària li van cosir un coixí amb forma de cor que s'ajustava confortablement sota el braç. A partir d'aquí i en veure els beneficis del “Coixí del Cor” per les pacients, la iniciativa es va estendre per tot el món.

A l’acte d’entrega d’aquest matí hi han assistit el director gerent de la FSE, Martí Masferrer, la cap d’Infermeria, Paqui Abulí, el director de Recerca i Innovació, Pere Plaja, i la Coordinadora de Voluntariat Hospitalari de l’AECC-Catalunya contra el Càncer, Mireia Romero.

66 anys lluitant contra el càncer

L’AECC-Catalunya contra el Càncer és una ONL (Organització No Lucrativa), privada, declarada d'utilitat pública i acreditada per la Fundació Lealtad. Va ser fundada pel pròcer gironí Josep Biosca el 1953 i porta 66 anys treballant com a entitat pionera en la lluita contra el càncer.

Dedica els seus esforços a millorar la realitat del càncer, detectant àrees de millora i posant en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per abordar el càncer de manera integral i multidisciplinària. Forma part del seu ADN estar al costat de les persones per la qual cosa el seu treball s’orienta en ajudar-les a prevenir el càncer, acompanyar-les a elles i a les seves famílies durant tot el procés de la malaltia si se li diagnostica; i millorar el seu futur impulsant la investigació oncològica.

En aquest sentit, la Fundació Científica de l’AECC aglutina la demanda social d’investigació contra el càncer, finançant per concurs públic programes d’investigació científica oncològica de qualitat. Avui en dia, és l’entitat social privada que més fons assigna a investigar el càncer amb 56 milions d’euros destinats a sufragar 334 projectes en desenvolupament des del 2011.

L'AECC-Catalunya contra el Càncer integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals. Estructurada en 52 Seus Provincials i present en més de 2.000 localitats, compta amb més de 23.371 voluntaris, 317.399 socis i 845 professionals.