Un grup de pares i mares d'infants a qui se'ls ha diagnosticat un Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) a l'Alt Empordà s'han unit per crear una associació «davant les necessitats existents i la manca de recursos i suport per treballar plegats en diferents objectius com ara oferir suport i atenció a famílies, infants i adults amb TEA a la comarca i informació, sensibilització, inclusió i formació a la societat en general sobre el TEA». El vicepresident de l'entitat, Jordi Gich, destaca que el projecte de l'associació «el tirem endavant setze integrants que formem part de la junta d'aquest projecte i ara d'entrada volem donar suport a les famílies que es trobin amb la mateixa situació que ens hem trobat nosaltres».

Segons informa l'associació, «entenem per plena inclusió, aquella que integra totes les dimensions de la vida d'una persona en especial l'educació, la sanitat, el treball, l'habitatge, l'oci i les relacions socials».

El Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i l'autisme són els termes generals que donen nom a un grup de trastorns complexos del desenvolupament cerebral (neurodesenvolupament). Aquests trastorns es caracteritzen per presentar diversos graus de dificultat en la interacció i la comunicació social, així com per la tendència a realitzar conductes repetitives. El correu electrònic de l'associació és: tealtemporda@gmail.com.