L'Hospial d'Olot ha fet balanç del 2018 i les dades revelen que han crescut un 5% els usuaris atesos a l'àrea d'urgències, seguint la tendència a l'alça d'anys anteriors, i s'han fet un 36% més de sessions de quimioteràpia. Destaca també l'augment de prop d'un 10% de parts, passant de 400 naixements el 2017 a 444 el 2018. En aquest apartat, s'ha posat de relleu que un 20% dels naixements són de famílies d'altres comarques com ara el Ripollès i l'Alt Empordà.

El director-gerent, Josep Maria Padrosa, explica que l'hospital té capacitat per atendre el doble de naixements i que confien seguir ampliant la xifra. Atribueix aquest "efecte crida" a la bona reputació de l'equip de professionals i a la capacitat d'adaptar-se a les necessitats de les dones que han de parir.

Padrosa ha anunciat que el quart quiròfan de l'Hospital d'Olot Comarcal de la Garrotxa estarà equipat i a punt per utilitzar-se després de l'estiu. S'usarà de forma puntal quan els altres quiròfans no puguin atendre intervencions quirúrgiques d'urgència. Es vol evitar així haver de desprogramar operacions per poder atendre les d'urgència, segons ha detallat el director-gerent, que xifra en unes 25 les intervencions que s'han de deixar de fer a l'any quan hi ha pics de feina quirúrgica.