En aquesta societat on sempre anem amb presses a tot arreu, de vegades no ingerim el menjar amb la tranquil·litat que es mereix. La manca de temps i també d'hàbit ens porta a engolir els aliments, cosa que implica conseqüències perjudicials per a la salut.

Segons un estudi de la Universitat d'Hiroshima al Japó, aquelles persones que mengen més ràpid tenen major risc de contraure malalties cardiovasculars, ja que tenen nivells més alts de glucosa, tensió arterial, obesitat abdominal o triglicèrids.

Les persones que mengen en poc temps, engreixen més fàcilment. Això es deu al fet que ingerir els aliments més ràpidament provoca la sensació d'estar menys ple el que, al seu torn, fa que seguim menjant més del que hauríem. A més, com més fem treballar a l'estómac, més gran es farà i, com a conseqüència, més menjar ens demanarà en el futur.

En menjar més ràpidament, masteguem menys el menjar i això fa que els aliments arribin a l'estómac molt menys degradats el que, al seu torn, provoca que les digestions siguin més lentes i també més pesades. A més, això provocarà una sensació d'adormiment i, fet i fet, tot i disposar de més temps per a altres activitats, aquestes es duran a terme amb menys energia. I és que l'acció de mastegar crea una salivació que és important posteriorment per a una correcta digestió.

Quan mengem ràpid, tendim a que els nostres mossos siguin més grans. Això fa que ingerim més aire i, per tant, que es provoqui un malestar digestiu en augmentar les possibilitats de gasos i altres dolors estomacals.

Recomanacions

Per tot això, el recomanable és menjar a poc a poc, gaudint de cada mos i, si és possible, fugint de la televisió, l'ordinador o altres distraccions. Es tracta de donar la importància que requereix l'hàbit de menjar, ja que d'això dependrà la nostra energia diària i que l'organisme aquest el més sa possible a mitjà termini.

Si ja tendeixes a engolir, algunes recomanacions que pots portar a terme són començar a copiar el ritme de la persona amb la qual menges habitualement o, per exemple, deixar el cobert a taula entre mos i mos.