El Grup Iris anima les persones que han superat un càncer a participar en «una jornada per celebrar la vida», que es fa el 6 d'abril a Barcelona i per a la qual ja s'han obert inscripcions per reservar plaça d'autocar. El desplaçament és gratuït però cal fer una inscripció prèvia i pagar 10 euros de fiança que es retornaran el mateix dia 6 d'abril.

Des de la FECEC (Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer i de la qual el Grup Iris n'és membre) presenten la jornada amb un missatge que empatitza amb les persones que han passat el tràngol de la malaltia: «Després de l'allau d'emocions que vas sentir en el moment en què vas rebre el diagnòstic de càncer, només esperes amb impaciència que arribi el dia en què el metge et confirmi la remissió. Quan, per fi, el càncer ha desaparegut, la vida que vius s'obre de nou davant teu. No obstant això, l'experiència tan intensa que acabes de superar i les possibles conseqüències físiques i emocionals, desdibuixen aquest quadre tan idíl·lic que esperaves trobar. Probablement et sentis una mica aclaparat, una mica perdut, sense tenir molt clar per on començar i amb la constant pressió, no només externa sinó també pròpia, de sentir-te plenament recuperat».

Amb aquest lema, la FECEC, ha organitzat la 1a edició d'aquesta jornada per sensibilitzar i visibilitzar les dificultats que es poden trobar les persones que superen o cronifiquen un càncer. És d'accés lliure, i els assistents es poden apuntar a diferents xerrades d'experts, testimonis, activitats d'oci i esport per a tota la família i amics durant tot el dia.

La sortida, el 6 d'abril, és a les 8 del matí, des de l'Estació d'Autobusos de Figueres. Les activitats de la jornada es realitzen a l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. La tornada és a les 17.30 hores i es calcula que l'arribada a Figueres estigui a l'entorn de les 20.00 hores. Les places són limitades.

Per tal de tenir-ho ben organitzat, les inscripcions es fan a la seu del Grup Iris, al carrer Pi i Margall, 12, local 2 de Figueres, de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 h.