El monjo Thubten Wangchen, deixeble del dalai-lama i fundador i director de la Casa del Tibet a Barcelona, farà una xerrada sobre la importància de la salut i l’art de l’acceptació, el 23 de febrer a 2/4 de 5 de la tarda al cercle Sport de Figueres. El Grup Iris, Associació de dones empordaneses afectades de càncer de mama, organitza l’acte, que ja ha exhaurit totes les places.

Wangchen va néixer el 1954 al Tibet. Va perdre la mare en un camp de treball xinès als 4 anys, és membre del Parlament tibetà a l’exili on és un dels dos representants d’Europa. Va viure a l’Índia, on va fer de captaire durant molts anys per sobreviure, fins que el govern indi el recollí i educà en la seva cultura d’origen, com un exiliat. Als setze anys va ingressar per primer cop en un monestir budista, atret per l’espiritualitat de la seva religió. Entre altres ha viscut al monestir de Namgyal, on va conviure durant onze anys amb S.S. el dalai-lama, Tenzin Gyatso.

Viatjà per primer cop a Espanya el 1981, acompanyant S.S. el dalailama, organitzant conferències sobre la cultura i història tibetana. Per tal de fer conèixer el budisme tibetà i per indicació i consell de S.S. el dalai-lama fundà la Casa del Tibet a Barcelona, inaugurada el 1994 pel mateix Tenzin Gyatso.