Un cas que ha estat exposat com a exemple d'un abús que es repeteix cada vegada més. Un jove de 21 anys, Vinnie Pyner, està completament enganxat a una beguda: l'energètica Monster. Tant que en aquest cas al noi li van arribar a caure quatre dents per l'excés de sucre de la beguda i necessitarà que li facin fins a 24 implants. El consum que feia el jove era excessiu: es bevia 6 refrescs d'aquest tipus al dia, segons van relatar els familiars a diferents mitjans anglesos.

Quatre dents se li van trencar en mossegar una poma. Aquest simple gest després de portar set mesos bevent sense parar begudes energètiques el va obligar a passar per al dentista, que va alertar que aquest no era l'únic problema: la majoria de peces dentals del jove s'havien de substituir.

L'advertència de l'Organització Mundial de la Salut

Que les begudes energètiques són un problema ja ho va alertar l'Organització Mundial de la Salut fa diversos mesos. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària adverteix que almenys el 68 per cent dels adolescents consumien begudes energètiques.

Uns "refrescos" que "poden provocar problemes potencials a la salut pública". Es recomanava ja aleshores un consum moderat ja que aquest tipus de begudes poden elevar la pressió arterial a joves sans augmentant el risc de patir malalties cardiovasculars.