29 de gener de 2019
29.01.2019
Figueres

La Fundació Salut Empordà rep setanta coixins terapèutics del Grup Iris

Ajuden a alleujar els efectes secundaris de la intervenció quirúrgica de les dones diagnosticades de càncer de mama

29.01.2019 | 16:35
L'entrega dels coixins i dues més dels tallers per a elaborarlos.

Aquest matí, la Fundació Salut Empordà ha rebut de mans de representants de l'associació Grup Iris una setantena de coixins terapèutics. Es tracta d'un material molt útil en el procés postoperatori de les dones que han estat sotmeses a una mastectomia com a conseqüència d'un càncer de mama.

Els coixins tenen forma de cor i, precisament, gràcies a aquesta figura, ajuden a alleujar els efectes secundaris de la intervenció quirúrgica. Quan es posen a sota l'aixella, mantenen el braç lleugerament elevat. Això, d'una banda evita el contacte amb la cicatriu, reduint els dolors i les molèsties originats per la cirurgia. I de l'altra, facilita una millor posició de l'espatlla prevenint possibles complicacions com són la capsulitis i el limfedema.

Aquests coixins són elaborats a mà per membres i col·laboradores del Grup Iris. Aquesta associació està formada per dones que han estat diagnosticades de càncer de mama i que viuen a l'Alt Empordà. Va néixer amb l'objectiu de donar suport i acompanyament a altres dones que es troben en una situació similar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook