El Banc de Sang s'apropa a les 4.000 donacions des de que divendres passat es va posar en marxa la Marató de Donació de Sang de Catalunya amb el lema 'Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer' amb l'objectiu d'arribar fins el divendres 18 de gener a les 10.000 donacions.La Marató que ja té centenars de milers de persones utilitzant la seva influència, necessita més donants per normalitzar l’estat de les reserves i poder remuntar les donacions després de les vacances de Nadal, l’època en que les reserves es mantenen més baixes.

Es pot donar sang als principals hospitals catalans i hi haurà, a més, una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats. Des del web maratodonants.cat, es pot reservar hora i també es pot compartir el missatge de la campanya amb seguidors a les xarxes socials, al WhatsApp o contactes de correu electrònic. La reserva d’hora no és imprescindible, és només una manera de facilitar la donació.

Coincidint amb la Marató de Sang, dissabte passat Roses es va omplir de solidaritat. En total van ser 184 persones les que van passar per la Casa del Mar de Roses per donar la seva sang. Les donacions continuen a Vilafant el dia 17, a la Jonquera el dia 21, el 24 a l’Escala, el 28 a Vilajuïga i el 31 a Cadaqués.