El iogurt és, juntament amb els nabius, les cols de Brussel·les, el salmó i les nous, un dels aliments més saludables, segons un article de la professora de nutrició de l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Harvard, Teresa Fung, que assenyala que aquests cinc aliments haurien de ser consumits molt sovint per portar una dieta sana.

Segons el text de la professora, es tracta d'aliments que afavoreixen "la nostra salut perquè aporten molts nutrients concentrats en poques calories i ajuden a mantenir un correcte funcionament del nostre organisme".

En aquest sentit, el iogurt, compost de llet i ferments, destaca pel seu alt contingut en bacteris beneficiosos per a la salut intestinal. A més de que és nutricionalment dens ja que ofereix una gran quantitat de nutrients en poques calories.

Fung recomana el consum diari de iogurt ja que "és una forma senzilla" d'obtenir probiòtics, els bacteris beneficioses per a la salut que afavoreixen nombrosos processos del nostre organisme. També destaca que "proporciona nutrients importants i beneficiosos com el calci, les proteïnes, el magnesi, la vitamina B12 i els àcids grassos".

L'article també destaca les qualitats de les cols de Brussel·les, amb poques calories, alta densitat nutricional i alts en continguts de vitamines A, C i K, potassi i àcid fòlic; el poder antioxidant dels nabius; la font d'àcids grassos (Omega-3) i proteïnes que suposa el salmó, el consum es recomana una vegada a la setmana; o les proteïnes i vitamina E que aporten les nous.