19 de desembre de 2018
19.12.2018
Girona

L'ATA entrega 2.000 euros a un projecte solidari de l'Hospital Trueta

Els diners es destinaran a la compra de neoslings, una mena de bufs especials per a facilitar el contacte entre pares/mares i nadons

19.12.2018 | 12:18
El projecte solidari Pell amb Pell de la unitat de Neonatologia

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona ha entregat 2.000 euros que ha recollit durant la campanya de col·laboració amb el projecte solidari "Pell amb Pell" de la Unitat de Neonatologia de l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta que té per objectiu millorar el pronòstic dels nadons ingressats a la unitat de cures intensives neonatals, especialment dels nadons més prematurs i dels que presenten major gravetat al néixer. La campanya es va obrir coincidint amb l'acte de celebració del 25 aniversari de l'entitat que es va celebrar el passat mes d'octubre.

A l'acte d'entrega del xec amb els diners de la col·laboració al projecte, que es va dur a terme a l'Hospital Trueta, va assistir el president d'ATA, Lluís Parera, i la gerent de l'entitat Àngela Galceran; el gerent territorial de l' ICS i de l'IAS a Girona, Joaquim Casanovas; la directora de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, Gloria Padura; la directora d'Infermeria de l'Hospital, Pilar Solé; la directora mèdica de l'Hospital, Elena Alvarez ; la supervisora de Pediatria, Marta Fabrellas; i la infermera referent de Pediatria, Montse Planellas.

El president d'ATA va manifestar la seva gran satisfacció per "col·laborar en un projecte d'aquestes característiques que contribueix a millorar l'atenció dels nostres infants i, concretament, dels nens prematurs".

ATA ha decidit escollir aquest projecte perquè el Trueta és el centre de referència de tota la demarcació i perquè els nens i les seves famílies són els que passen les seves vacances als allotjaments de l'Associació Turística d'Apartaments. L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona destaca el fet que els diners recollits vagin destinats concretament a la compra de bufs gegants per facilitar el contacte del nadó amb els seus pares en el marc d'aquest programa solidari.

Aquesta mena de bufs gegants se'ls posen els pares o mares, quan fan el contacte "pell amb pell" amb el seu fill o filla, de manera que facilita la subjecció i garanteix el confort tèrmic d'ambdós. La supervisora de la planta de Pediatria, Marta Fabrellas, va agrair l'oportunitat que els dona aquesta aportació d'ATA d'adquirir un bon estoc de neoslings.

El gerent de l'ICS i de l'IAS, Joaquim Casanovas, va agrair el gest de l'entitat i va explicar que està demostrat científicament que programes com el "Pell amb pell" contribueixen a la millora del desenvolupament del nadó i és per aquest motiu que des del Trueta fa anys que es potencia.

Entitat des del 1993

L'ATA es va constituir el 8 de juny de 1993. L'entitat aglutina 12.000 unitats d'apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per tota la Costa Brava, Interior i Pirineu de Girona. L'Associació està integrada per intermediaris i propietaris d'Habitatges d'ús Turístic i blocs d'Apartaments Turístics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook