30 de octubre de 2018
30.10.2018

Sanitat admet que hi haurà problemes en el subministrament de Dalsy fins al juny

El Ministeri posa en coneixement fàrmacs amb la mateixa composició i dosificació

30.10.2018 | 18:22
S'espera que el medicament torni a estar disponible el juny del 2019

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, ha informat d'un problema en el subministrament del medicament 'Dalsy 20 mg/ml suspensió oral', que es preveu que se solucioni el juny de 2019, segons el titular d'autorització de comercialització, BGP Products Operations.

Ara bé, l'AEMPS ha informat sobre els medicaments autoritzats i comercialitzats amb la mateixa composició, dosificació i presentació, amb els quals ha contactat perquè incrementin la seva producció durant el temps que duri aquest problema de subministrament. Per facilitar el seguiment d'aquest tipus de problemes de subministrament, l'Agència publica a la seva pàgina web una llista amb els problemes de subministrament la informació es manté actualitzada de forma permanent.

Canvis regulatoris


Mylan, grup farmacèutic a què pertany el titular d'autorització de comercialització de 'Dalsy' BGP Products Operations, ha lamentat el desproveïment de 'Dalsy 20 mg / ml suspensió oral', però ha assegurat que està disponible a les farmàcies i amb normalitat la presentació de 40 mg / ml suspensió oral (gust maduixa), que no conté sucre ni gluten i que té el doble de concentració que 'Dalsy 20 mg / ml' suspensió oral.

Segons Mylan, el desproveïment és perquè té en tràmit una sèrie de canvis regulatoris. "Des de Mylan lamentem les molèsties que aquesta situació temporal pugui generar i treballem per poder restablir el subministrament de 'Dalsy 20 mg / ml' suspensió oral com més aviat millor", ha asseverat la companyia.

No obstant, ha recordat que la presentació de 40 mg / ml té la "mateixa indicació" que la de 20 mg / ml (alleugeriment simptomàtic dels dolors ocasionals lleus a moderats, així com en estats febrils), i que pot ser presa per nens a partir de 3 mesos i amb un pes major o igual a 5 quilograms (la utilització d'aquest medicament en nens menors de dos anys es farà sempre per prescripció mèdica).

"No existeix, per tant, desproveïment de la marca 'Dalsy' en oficines de farmàcia, ja que 'Dalsy 40 mg / ml' està disponible. Finalment, volem agrair la confiança dels pares i mares en' Dalsy 'des de fa més de 25 anys", ha tancat la companyia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook