Mylan, grup farmacèutic a què pertany el titular d'autorització de comercialització de 'Dalsy' BGP Products Operations, ha lamentat el desproveïment de 'Dalsy 20 mg / ml suspensió oral', però ha assegurat que està disponible a les farmàcies i amb normalitat la presentació de 40 mg / ml suspensió oral (gust maduixa), que no conté sucre ni gluten i que té el doble de concentració que 'Dalsy 20 mg / ml' suspensió oral.

La companyia s'ha pronunciat així després que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, hagi informat sobre el problema de subministrament d'aquest fàrmac.

Un desproveïment que es preveu que se solucioni el juny de 2019, i que, segons ha informat Mylan, es deu al fet que té en tràmit una sèrie de canvis regulatoris. "Des de Mylan lamentem les molèsties que aquesta situació temporal pugui generar i treballem per poder restablir el subministrament de 'Dalsy 20 mg / ml' suspensió oral com més aviat millor", ha asseverat la companyia.

Això no obstant, ha recordat que la presentació de 40 mg / ml té la "mateixa indicació" que la de 20 mg / ml (alleugeriment simptomàtic dels dolors ocasionals lleus a moderats, així com en estats febrils), i que pot ser presa per nens a partir de 3 mesos i amb un pes major o igual a 5 quilograms (la utilització d'aquest medicament en nens menors de dos anys es farà sempre per prescripció mèdica).

"No existeix, per tant, desproveïment de la marca 'Dalsy' en oficines de farmàcia, ja que" Dalsy 40 mg / ml 'està disponible. Finalment, volem agrair la confiança dels pares i mares en' Dalsy 'des de fa més de 25 anys ", ha tancat la companyia.