Aquest dimecres, un centenar de professionals s'han reunit en el marc de la Jornada Científica de la FSE per compartir i conèixer una selecció dels pòsters, comunicacions i publicacions en matèria de recerca que han desenvolupat els professionals de l'entitat en els dos últims anys.

Les jornades tenen com a objectiu incentivar i fer divulgació de la producció científica que es porta a terme a l'entitat, així com posar en valor una activitat que complementa la qualitat assistencial i que és molt important per l'entitat.

A la jornada d'enguany s'han presentat 5 publicacions, 7 comunicacions i 8 pòsters de diferents àmbits. El jurat, format per professionals de dins i fora de l'entitat, ha premiat els següents treballs:

- Premi al millor pòster:

Información sobre la salud y Principio de Autonomía: ¿Qué saben los pacientes sobre su enfermedad y su pronóstico cuando son derivados a una Unidad Funcional Interdisciplinaria Sociosanitaria de Cuidados Paliativos (UFISS)?, presentat per Elvira Huerta, metgessa de la UFISS del Centre Sociosanitari Bernat Jaume.

- Premi a la millor comunicació oral:

Eficacia de la aguja supercath en una unidad de diálisis, presentat per Montse Goy, infermera del Servei de Nefrologia i Diàlisi.

- Premi a la millor publicació:

Duration of the efficacy of omalizumab after treatment discontinuation in "real life" severe asthma, presentat per Carles Sabadell, metge de l'especialitat de Pneumologia de l'Hospital de Figueres

Finalment, el director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Albert Barberà, ha presentat la ponència «Recerca, actualitat i estat normatiu». Barberà i el gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, han tancat la jornada.

Recerca una activitat que es potencia

La recerca entronca amb els valors de la Fundació Salut Empordà; una activitat que fa temps que es porta a terme, que està consolidada i que se segueix potenciant. Externament, es concreta amb col.laboracions amb centres d'ensenyament,com la Universitat de Girona o la UOC; o entitats com el Consorci Sanitari i Social de Catalunya, entre d'altres.