El proper dijous 25 d´octubre l´AECC-Catalunya contra el càncer de Figueres realitzarà la col·lecta que té com a objectiu recaptar fons per tal de mantenir al màxim nivell els programes d´investigació, prevenció i suport i acompanyament, en els quals treballa l´entitat des de 1953.

La memòria oficial de l'AECC-Catalunya contra el Càncer reflecteix que el seu Departament de Psicologia durant l´any 2017 ha realitzat a l´Hospital de Figueres un total de 50 visites per atendre 10 casos presentats per 7 pacients i 3 familiars.

A més, en el mateix centre hospitalari de Figueres el Departament de Voluntariat de l´ AECC-Catalunya contra el Càncer al llarg de 2017 va realitzar 319 visites per donar suport assistencial a 180 persones, xifres que es complementen amb les 35 visites requerides per atendre 8 casos oncològics més registrats al Centre Sociosanitari Bernat Jaume.

D´altra banda, també queda registrat en la memòria oficial de l´AECC-Catalunya contra el Càncer que des del Servei d´Atenció Social s´ha donat suport econòmic de diferent quantia a dues famílies de l´Alt Empordà i préstecs de material ortoprotèsic.

Finalment, convé reflectir que durant 2017 professionals adscrits a l'AECC-Catalunya contra el Càncer han desenvolupat una important tasca educativa ensenyant hàbits de vida saludables a centenars d´alumnes matriculats en els centres escolars CEIP Sol i Vent de Vilafant, El Bruel d´Empuriabrava i Carme Guasch Darné de Figueres.

L´AECC-Catalunya contra el càncer a través dels seus departaments professionals ajuda cada any en la demarcació de Girona a més de 3000 persones entre malalts i familiars.

En aquest sentit, facilita assistència social per tal de pal·liar necessitats i desajustos que es poden patir com a conseqüència de la malaltia; fisioteràpia per a la recuperació funcional global de les persones tractades per càncer de mama; atenció psicològica durant tots els moments de la malaltia; orientació sanitària per resoldre qualsevol dubte; i també l´acompanyament del malalt per part del nostre equip de voluntaris.

Amb tot l´anterior, l´AECC-Catalunya contra el Càncer forma de manera permanent a professionals perquè el malalt oncològic pugui rebre d´ells assistència de qualitat, finança projectes d´investigació oncològica de primer ordre, impulsa campanyes i cursos de prevenció (anti tabac, solar...), tallers divulgatius i programes d´activitat física i mobilitza als poders públics i a la societat contra el càncer i les seves seqüeles.

La col·lecta de dijous es desenvoluparà entre les 9 i les 14 hores i comptarà amb 5 taules distribuïdes arreu de Figueres: Rambla, Plaça Ajuntament, Plaça Catalunya, Mossèn Cinto Verdaguer - Pujada del Castell i Notari Salvador Dalí-Plaça Eduard Rodeja