Vivim en societats amb població cada vegada més envellida. En l'actualitat, gairebé 700 milions de persones són majors de 60 anys. Per primera vegada en la història de la humanitat, el 2050 al món hi haurà més persones majors de 60 anys que nens i nenes.

Aquest context requereix donar respostes a les necessitats particulars de la gent gran i dels seus entorns familiars. Es tracta d'una qüestió de drets humans que requereix l'actuació de tota la societat perquè sigui possible envellir amb dignitat.

Per Creu Roja les persones grans són una prioritat. Cada any l'Organització atén més de 2.900 persones (2.141 dones i 800 homes) que formen part d'aquest sector de la població. El que li permet conèixer les seves principals problemàtiques com ara la solitud, la manca d'autonomia, situacions de discriminació per edat, abusos o violència i la sobrecàrrega dels seus familiars que realitzen tasques de cures, entre d'altres.

Però també, Creu Roja vol reivindicar la contribució a la vida social, econòmica, cultural i política de la gent gran. A més de posar el focus en què, part dels reptes que suposa per a les societats l'envelliment de la població, passen per la presa de consciència de les persones del que suposa aquest procés, així com les conductes, hàbits i estratègies que incideixen positivament sobre la qualitat de vida durant la vellesa.

Promoure un envelliment actiu i fomentar un canvi en la percepció que hi ha a la societat sobre l'envelliment, són objectius fonamentals per a Creu Roja en la seva tasca amb persones adultes i grans. Les activitats que es duen a terme a les diferents assemblees de la Creu Roja són de caràcter preventiu, per identificar i prevenir alguns factors de risc que poden esdevenir-se en la vellesa.

Un dels projectes que es duu a terme és el de l’Atenció a les persones amb funcions cognitives deteriorades, que pretén reforçar les funcions cognitives per tal que la persona pugui realitzar les activitats de la seva vida quotidiana de manera satisfactòria. Aquest projecte es duu a terme a les poblacions de Girona, Palamós, Santa Coloma de Farners i Puigcerdà

D'altra banda, la participació del voluntariat és clau en l'èxit del projecte i constitueix el suport majoritari. La persona voluntària és font d'escolta, nexe de suport i referent comunitari de la intervenció desenvolupada per Creu Roja. Actualment 1.488 (998 dones i 490 homes) persones voluntàries participen en els projectes adreçats a persones grans a la demarcació de Girona.