Els iogurts poden ser una font "elevada" i "no reconeguda" de sucre, segons va revelar un estudi publicat en la revista científica britànica BMJ.

La investigació, conduïda per experts de les universitats de Leeds i Surrey, va alertar dels elevats nivells de sucre que contenen molts dels iogurts disponibles al mercat, especialment aquells etiquetats com a "infantils" i els orgànics.

Per dur a terme aquest estudi es van analitzar 921 iogurts disponibles en cinc cadenes de supermercats britànics, els quals van ser dividits en vuit categories: infantils, alternatives als làctics, postres, begudes, de sabors, de fruita, naturals i grecs, i orgànics.

Així mateix, la classificació de baix en sucre es va fer d'acord amb la regulació europea, que indica que els iogurts han de tenir un màxim de 5 grams d'aquest producte per cada 100 grams per poder ser considerats "baixos en sucres".

"Si bé existeixen evidències que els iogurts poden ser beneficiosos per a la salut, els nostres resultats destaquen que el contingut total de sucre en aquests productes és relativament alt en totes les categories, amb l'excepció dels iogurts naturals i grecs", va destacar l'informe.

Menys del 9% dels iogurts i derivats analitzats i només un 2% dels productes destinats a nens van poder qualificar-se com a baixos en sucres.

Segons els investigadors, els resultats són "especialment preocupants" en el cas dels iogurts infantils i orgànics, que van registrar, respectivament, 10,8 i 13,1 grams de sucres per cada 100 grams.

"Si bé l'etiqueta orgànica es refereix a la producció, els consumidors subestiman sovint el contingut calòric i perceben els continguts nutricionals dels productes orgànics, inclosos els iogurts, de manera més favorable", van explicar en l'estudi.

No obstant això, els acadèmics van advertir que es tracta d'una investigació de caràcter observacional i que solament abasta productes venuts en cinc cadenes de supermercats.

Malgrat això, van sentenciar, "no tots els iogurts són tan saludables com potser els consumidors els perceben, per la qual cosa és necessària una reformulació per a la reducció dels sucres en aquests productes".