07 de agost de 2018
07.08.2018
FIGUERES

Banc de Sang fa una crida per aconseguir 35.000 donacions

Es podrà participar en la campanya a set municipis de la comarca

07.08.2018 | 17:32

Durant aquest estiu, tothom que doni sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebrà una bossa de roba amb el nou missatge del Banc de Sang "Dona el millor de tu. Dona sang". D'aquesta manera, els donants ompliran la bossa de vida i també en tindran una per omplir-la d'experiències durant les vacances.

Aquest mes d'agost la campanya s'aproparà a 7 municipis de la comarca perquè tothom pugui omplir la bossa. A partir del dia 14 d'agost les crides seran a Portbou, Sant Llorenç de la Muga, Colera, Cistella, Cabanes i a Figueres.

A l'estiu les donacions baixen al voltant d'un 30% respecte la resta de l'any. Durant les vacances, les empreses i les universitats redueixen l'activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Per garantir que tots els malalts comptin la sang necessària per als tractaments, s'han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 20 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries.

A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d'altres, pels malalts de càncer.

Cada dia clíniques i hospitals fan servir sang. Per això és important tenir unes reserves que permetin fer front a qualsevol situació inesperada, com va ser el cas dels atemptats de l'any passat a Barcelona i Cambrils.

En aquella ocasió, gràcies a què el Banc de Sang comptava amb prou reserves es va poder atendre les necessitats immediates dels hospitals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook