07 de agost de 2018
07.08.2018
FIGUERES

Banc de Sang fa una crida per aconseguir 35.000 donacions

Es podrà participar en la campanya a set municipis de la comarca

07.08.2018 | 17:32

Durant aquest estiu, tothom que doni sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebrà una bossa de roba amb el nou missatge del Banc de Sang "Dona el millor de tu. Dona sang". D´aquesta manera, els donants ompliran la bossa de vida i també en tindran una per omplir-la d´experiències durant les vacances.

Aquest mes d'agost la campanya s'aproparà a 7 municipis de la comarca perquè tothom pugui omplir la bossa. A partir del dia 14 d'agost les crides seran a Portbou, Sant Llorenç de la Muga, Colera, Cistella, Cabanes i a Figueres.

A l´estiu les donacions baixen al voltant d´un 30% respecte la resta de l´any. Durant les vacances, les empreses i les universitats redueixen l´activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Per garantir que tots els malalts comptin la sang necessària per als tractaments, s´han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 20 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries.

A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d´altres, pels malalts de càncer.

Cada dia clíniques i hospitals fan servir sang. Per això és important tenir unes reserves que permetin fer front a qualsevol situació inesperada, com va ser el cas dels atemptats de l´any passat a Barcelona i Cambrils.

En aquella ocasió, gràcies a què el Banc de Sang comptava amb prou reserves es va poder atendre les necessitats immediates dels hospitals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema