La formació dels nous residents de medicina i infermeria acaba de començar i a la Fundació Salut Empordà s´han adjudicat totes les places disponibles per al nou curs. Això significa que en els propers anys es formaran en el centre altempordanès 8 nous especialistes en ginecologia i obstetrícia (1), medicina interna (1), medicina familiar i comunitària (4) i infermeria obstetricoginecològica (2). Aquests professionals se sumen als que ja s´estan formant a la mateixa entitat en cursos superiors, un nombre total de residents que supera la vintena.

Aquest dilluns l´Hospital de Figueres ha donat la benvinguda als nous residents i ha acomiadat als que han acabat la residència. La directora assistencial de la Fundació Salut Empordà (FSE), Àngels Morales, ha destacat la importància que té la docència per l´entitat i pel fet d´haver ocupat totes les places disponibles. També ha anunciat "que estem treballant per aconseguir-ne més".

El cap d´estudis de la FSE, Armand Grau, ha explicat als residents que "fareu formació tècnica i, també, humana" i els ha emplaçat a situar-se en el lloc del pacient "poseu-vos en el llit, espereu una atenció i sabreu què significa estar malalt".

Pel que fa als residents que ja han acabat la seva formació especialitzada a la FSE, María del Nuevo, especialista en ginecologia i obstetrícia, i Neus Aguilar, especialista en Medicina Familiar i Comunitària, han destacat els avantatges de formar-se en un hospital comarcal, "m´he sentit molt ben acollida i encara que sigui petit i familiar, té tot el necessari per fer un bon aprenentatge". I també "no volia fer la residència en un hospital molt gran, no volia ser un més, sinó ser molt més partícip de tot. I així ha estat".