La British Catalan Society (BCS) ha fet donació aquesta setmana d’un carboxímetre a l'ABS l'Escala. Un aparell valorat en 700 € i que permet mesurar el monòxid de carboni que conté l'aire expirat del fumador. Amb aquest aparell, professionals del centre mesuraran el nivell de CO en persones que tinguin l'hàbit tabàquic, per conèixer quina

és la seva exposició al fum del tabac. Aquest carboxímetre s'ha estrenat en la taula informativa que hi ha hagut aquest dijous al CAP Moisès Broggi amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac.

Han fet el lliurament la presidenta de la BCS, June Joyce; el secretari, Roger Arndell, i el tresorer John Siemczak. En representació de l'ABS de l'Escala ha recollit el donatiu, la directora Marta Pedrerol, acompanyada de la cap d'Infermeria, Anna Guerrero, i representants de la Fundació Salut Empordà; el director gerent, Martí Masferrer, la

directora assistencial, Àngels Morales i el membre del Patronat i alcalde de l’Escala, Víctor Puga.

La British Catalan Society està formada per una vuitantena de membres, principalment de la zona de l'Escala, que amb les seves activitats recullen fons per col·laborar amb les entitats locals.

L'any passat, l'Àrea Bàsica de l'Escala va atendre 40.800 visites de medicina de família, prop de 23.000 visites d'infermeria de família i més de 25.000 d'atenció continuada.