La Fundació Roses Contra el càncer i l’Obra Social “la Caixa”, van formalitzar una col·laboració entre les dues entitats, per tal de donar suport econòmic en dos grans actes que organitza la Fundació, com són la Cursa de la Dona i el Concert Solidari de Nadal.

La Sra. Pilar Serra Vilarrodona, presidenta de la Fundació Roses contra el càncer i el Sr. Carles Juanola, director de Banca de Institucions de CaixaBank a Girona, juntament amb altres membres de la Junta de l’entitat oncològica i companys de professió de La Caixa, van compartir molt orgullosos aquest moment.

Doncs, gràcies als diners aportats, s’aconseguirà major benefici en ambdues activitats, els diners dels quals van destinats, en el cas de la Cursa de la Dona al Projecte d’atenció psicosocial i en el cas del Concert Solidari de Nadal, a la investigació oncològica.

La Fundació Roses Contra el Càncer atén al malalt oncològic de Roses en totes les fases de la malaltia (diagnòstic, tractament, curació, recidiva, atenció al final de la vida i/o dol), i als familiars implicats, adaptant la seva intervenció depenent de les necessitats de cada persona.

El projecte d’atenció psicosocial es porta a terme a través de la intervenció de l’equip tècnic de la Fundació, format per una psicooncòloga, una treballadora social, amb el suport d’una administrativa i voluntariat especialitzat. Aquesta atenció consta de diferents serveis:

- Servei d’atenció psicològica (Psicooncòloga)

- Servei d’atenció social (Treballadora social)

- Projecte “Medicament Cost Zero”

- Projecte “Hotel Cost Zero” per a familiars de pacients hospitalitzats

- Servei d’ajudes Dinàmiques (préstec de cadires de rodes, llits articulats...)

- Servei de Voluntariat testimonial i domiciliari.

- Servei de Voluntariat professional (assessorament laboral, jurídic, educatiu, nutricional, fisioteràpia...)

- Servei de reiki i sonoteràpia (teràpies energètiques per a millorar el benestar de la persona)

Pel que fa al Concert Solidari, els diners recaptats estan destinats a la recerca: Des del 2003, la Fundació Roses Contra el Càncer celebra un concert benèfic anual, en el Teatre Municipal de Roses, per tal de recaptar fons que es destinen a la investigació del càncer, a través d’un conveni de col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia de Girona. Gràcies a aquest conveni la primera donació va facilitar la creació del primer laboratori de recerca oncològica de les comarques gironines. Al llarg dels anys s’han anat subvencionant, projectes d’investigació pel càncer colorectal, càncer de pulmó, càncer de pròstata i d’altres.

Amb tot això, aquesta mostra de solidaritat de CaixaBank, dóna un bon impuls a dos dels nostres grans projectes, que abasten un gran nombre de beneficiaris.