12 de gener de 2018
12.01.2018
40 Aņos
40 Aņos

L'ICS fomenta les visites prčvies a l'embarās per evitar riscos durant la gestaciķ

Un dels aspectes que es tracta és la major vulnerabilitat embrionāria durant les primeres setmanes, quan la dona potser encara no sap que estā en estat

12.01.2018 | 13:03

Els serveis d´atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) de l´Institut Català de la Salut (ICS) ofereixen visites prèvies a l´embaràs per avaluar l´estat de salut de la dona i preveure hipotètics problemes de salut durant el període de gestació, ja que, la salut de la mare i el fetus també depèn del seu estat abans de la concepció. L´objectiu fonamental d´aquesta atenció és afavorir l´accés a l´embaràs en les millors condicions físiques, psicoemocionals i ambientals possibles per augmentar la possibilitat de bons resultats en la gestació. Segons la responsable de l'ASSIR, Cristina Martínez, la iniciativa també serveix per "explicar certes qüestions poc conegudes, com ara la major vulnerabilitat embrionària en les primeres setmanes de gestació, quan sovint la dona desconeix encara que està embarassada".

En una visita preconcepcional la llevadora avalua els antecedents familiars i personals i aspectes genètics, i el risc d´anomalies. Pauta hàbits saludables, analitza l´estat vacunal de la dona, l´activitat física que realitza i si té hàbits tòxics, pautes per al seu abandonament. La consulta també serveix per valorar la situació de l´entorn i la relació de parella, la situació laboral (si pateix estrès o sobrecàrregues de feina) i l´estat psicoemocional i mental.

Dins de la visió global de l´estat de salut de la dona, s´hi tenen en compte aspectes bucodentals i es duen a terme, si escau, activitats preventives de malalties infeccioses. A més, la llevadora pot recomanar la complementació nutricional habitual necessària abans d´un embaràs, per exemple, prendre àcid fòlic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook