12 de gener de 2018
12.01.2018
40 Años
40 Años

Aquests són els aliments per a nadons retirats per provocar salmonel·la

Un nadó s'ha vist afectat per la malaltia a Espanya després de consumir aliments de Lactalis

12.01.2018 | 19:00
Aquests són les aliments retirats al desembre tot i que no es va evitar la contaminació.

Un nadó que va consumir llet infantil contaminada de la marca francesa Lactalis va contreure salmonel·losi a Espanya, i hi ha un altre cas sospitós a Grècia, segons han indicat divendres científics de l'Institut Pasteur francès.

"Són dos casos que afecten nens que van consumir la llet en qüestió. El cas espanyol està confirmat", va explicar a l'AFP François-Xavier Weill, de l'Institut Pasteur de París, que confirma una informació publicada a la revista mèdica Eurosurveillance.

"Sobre el cas grec, hi ha indicis", va afegir aquest bacteriòleg, encara que l'estat de salut dels dos nadons no ha estat precisat.

L'article d'Eurosurveillance assegura que la llet contaminada de Lactalis va ser exportada a "66 països, dels quals 12 de la Unió Europea". A principis de desembre, es van enviar alertes a aquests països a través dels sistemes d'informació de la UE i de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

A França, les autoritats sanitàries van conèixer els casos d'uns 35 nadons afectats de salmonel·losi, després d'haver consumit llet o un producte d'alimentació infantil de Lactalis. D'aquests, 18 van ser hospitalitzats, encara que tots ja van ser donats d'alta i estan "bé", segons l'agència Sanitat Pública Francesa.

L'escàndol sanitari va esclatar fa diverses setmanes, quan el govern va demanar al primer grup lleter francès que retirés les seves llets i altres productes infantils fabricats a la fàbrica de Craon des de febrer de 2017, després d'haver detectat una contaminació de salmonel·la.

No obstant això, les grans empreses de distribució van admetre aquests últims dies haver venut productes Lactalis que haurien d'haver estat retirats de la venda.

El president francès Emmanuel Macron advertir dijous que podrien dictar-se "sancions" per aquesta comercialització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook