Mentre els bombos de la loteria donen el tret de sortida a les festes nadalenques i giren favorablement per uns privilegiats, la resta es consola pensant que una de les coses més importants de la vida és gaudir d'un bon estat de salut.

Però, per això, la directora d'International Medical Institute de Vithas Internacional, Cecilia Almuiña, ha recordat la necessitat de realitzar una revisió de salut complet un cop l'any i de seguir un estil de vida saludable, ja que es vincula amb una major qualitat de vida.

Actualment, diversos estudis ho posen de manifest i estableixen quatre punts clau per aconseguir-ho: no fumar, fer un mínim de 150 minuts setmanals d'activitat física, no consumir alcohol o reduir el seu consum i seguir una dieta equilibrada.

Aquest últim punt, i amb motiu de les festes nadalenques la directora de la Unitat d'Endocrinologia i Nutrició de Vithas Internacional, Susana Monereo, ha aconsellat no centrar només en els dies assenyalats i compensar la resta amb plats més saludables, a més de reduir el consum de dolços i alcohol.

Així mateix, ha subratllat la importància de controlar la compra mitjançant una llista específica i no oblidar l'activitat física i les hores suficients de descans. Per tot això, els experts de Vithas Internacional han destacat dos dels propòsits més saludables que la societat espanyola hauria de tenir de cara a 2018:

1. Activitat física

La importància del treball muscular. Pel que fa a l'activitat física, de sobres són conegudes les bondats de l'exercici aeròbic. No obstant això, també és important no deixar de banda el treball muscular amb peses.

"Durant la maduresa de l'organisme es produeix una pèrdua gradual de la massa muscular. És el que es coneix com sarcopènia i només pot ser compensada per una aportació proteic correcte i per l'entrenament de la força, és a dir, el treball d'intensitat o amb peses ", ha recalcat el director de la Unitat de Salut Esportiva de Vithas Internacional, Juan Antonio Corbalán.

Ara bé, prossegueix, per a una pràctica segura és necessari conèixer la situació clínica i les patologies que poguessin limitar la pràctica esportiva i posar-se en mans, almenys inicialment, d'un professional que planifiqui les sessions.

2. Cuidar la pell

Fotoprotecció durant tot l'any. La fotoprotecció està indicada diàriament, tot i que no ha de ser tan alta com a l'estiu, ja que amb un factor 30 es prevé l'aparició de taques i carcinogènesi. En el cas de la neu, cal extremar la fotoprotecció solar, ja que els raigs ultraviolats es reflecteixen en la superfície i la radiació és intensa.

Finalment, la dermatòloga de l'Institut Dermatològic de Vithas Internacional, Mayte Truchuelo, ha destacat la importància de la hidratació, especialment durant els mesos més freds ja que, amb la baixada de les temperatures la pell pot ressentir, especialment per les condicions atmosfèriques adverses, com el vent i el fred, que poden produir sequedat i els èczemes a frigorífic.