29 de novembre de 2017
29.11.2017
40 Años
40 Años
Figueres

Primer Servei Prelaboral a l'Alt Empordà per a persones amb malalties mentals

Aquest servei, que és el primer de la comarca, està organitzat per la Fundació Drissa i s'ubica a l'Hospital de Figueres

30.11.2017 | 09:10
Primer Servei Prelaboral a l'Alt Empordà per a persones amb malalties mentals

Avui, 29 de novembre, s'ha presentat a l'Hospital de Figueres el primer servei prelaboral de l'Alt Empordà que va dirigit a persones que tenen malalties mentals. Aquest projecte ha estat gestionat per Drissa, i tindrà la seu a l'Hospital de Figueres, en el marc del Pol de Salut de Fundació Salut Empordà

El servei Prelaboral és un programa destinat a inserir al mercat laboral persones especialment vulnerables. Amb aquest servei tenen formació teòrica, tècnica i professional. Aquests tallers representen el punt de partida de l'itinerari laboral de persones amb trastorn mental, el pas previ a la incorporació al món laboral. El servei tindrà quinze places, i hi ha uns horaris previstos de dilluns a divendres. 

Aquest projecte, que va començar l'any 2003 a Girona, on s'han atès 600 persones i s'han creat 84 llocs de treball. Ara, Drissa ha decidit portar aquesta iniciativa a l'Alt Empordà, on compta amb una subvenció de 200.000€ del fons europeu DEFER i la Diputació de Girona.
Després de l'Alt Empordà, la Fundació vol expandir-se a la comarca de la Selva.

A l'acte hi han intervingut l'alcaldessa de Figueres i presidenta de la Fundació Salut Emprodà Marta Felip; la cap d'àrea social de la Fundació Drissa, Núria Fornalés; i el cap de sector de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l'Institut d'Assitènca Sanitària a l'Alt Empordà, Lluís Jordà. La presentació ha estat conduïda per l'equip del programa radiofònic Ens Patina l'Embrague, dissenyat, produït i conduït per persones amb malaltia mental. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema