Amb l'arribada de l'estiu, qui tingui pensat fer-se un tractament facial pot arribar a pensar que no és l'època adequada a causa de l'exposició al sol i, no obstant això, es poden realitzar "gairebé" tots ells, excepte els "peeling" no taponats i aquells que utilitzen qualsevol font de llum, com el CO2 o el làser Picosure.

"La pell no és la mateixa segons la zona geogràfica, l'època de l'any, o l'etapa de la vida, és, a més, un llibre que delata els nostres hàbits i que saben interpretar els experts, és el llenç sobre el qual es treballa, motiu pel qual abans de realitzar qualsevol tractament mèdic-estètic de rejoveniment facial, el primer que cal fer és realitzar una anàlisi de la qualitat de la pell", ha explicat la metge estètic de la Clínica Menorca, Beatriz Estébanez.

Tractaments facials adequats per a l'estiu

En aquest sentit, el Dr. Estébanez ha explicat cinc dels tractaments que es poden realitzar durant l'estiu sense cap perill per a la salut:

1. Mesoteràpia facial, tractament revitalitzant bàsic que s'ha de realitzar durant tot l'any, cada tres mesos, inclòs l'estiu, per mantenir una emulsió epicutània correcta. "El resultat és una pell sucosa i elàstica amb un nivell hidrosebáceo equilibrat", va subratllar.

2. La bioestimulació facial amb factors de creixement (PRP), el tractament "estrella" per mantenir la pell amb la cel·lularitat adequada. Amb aquest s'estimula el metabolisme cel·lular, s'augmenta la microcirculació, per així activar el drenatge limfàtic i tot això es tradueix en una pell més jove, revitalitzada i amb menys signes d'edat. "No només es recomana fer-ho a la cara sinó també al coll, l'escot i l'esquena de les mans", va subratllar el metge.

3. Toxina botulínica, una de les més demandades. La major intensitat lumínica de l'estiu, fa que es tanquin els ulls, donant pas a l'aparició de petites arruguetes a la zona frontal, glabelar i potes de gall. L'aplicació de toxina relaxarà tot el terç superior de la cara, reduint les arrugues i proporcionant una lluminositat addicional al terç superior de la cara.

4. Correcció de volums amb els diferents "fillers", que ajuden a reposar la pèrdua de volum en les diferents parts on es necessiti: pòmul, ullera, solc nasogenià, arruga de titella, etc.

Per aconseguir-ho, els especialistes tenen diferents substàncies i formes d'aplicació molt diferents. Els més utilitzats són: àcid hialurònic, hidroxipatita càlcica, policaprolactona, betafosfat tricàlcic i àcid polilàctic. "La meva recomanació és que quan provoquem una inducció de col·lagen, cal prendre vitamina C durant dos mesos perquè es hidroxile encara que la molècula és de col·lagen, i aquest es formi abans i de millor qualitat", ha assenyalat la doctora.

5. Reposicionar la massa facial amb fils punxeguts, un tractament que intenta prevenir, controlar o eliminar el flascó, el "pitjor enemic" de la joventut. Moltes vegades, una cara, no només necessita volums correctes, sinó que redueix el flacciditat facial. "En aquest cas proposem al pacient el tractament amb fils espiculats en 3D", va dir l'especialista.

La doctora Estébanez ha volgut recordar que la protecció és fonamental, ja que prendre el sol sense aquesta provoca taques, arrugues, flacciditat, sequedat, tumors benignes o melanomes.

Cura diària de la pell

"La pell guarda memòria de les successives agressions dels raigs ultraviolats i un cop el capital solar (hores que una persona pot exposar la pell al sol durant tota la seva vida sense mal) s'esgota, comencen a aparèixer les lesions cutànies en forma de taques fosques permanents, arrugues, queratosi, etc. El dany cel·lular és ja irreparable ", ha concretat.

A més, per mantenir una bona qualitat de pell és recomanable exfoliar, hidratar i protegir amb cremes, gels, o sèrum, adequats per a cada persona depenent del tipus de pell perquè, "per mantenir l'equilibri del metabolisme de la pell de la cara, cal cuidar-la durant tot l'any ", conclou l'expert.