Aquest dissabte, 29 de juliol, podeu donar sang a la Casa del Mar de Roses de 10 a 14 i de 16 a 20:30 h. Els donants que hi vagin també podran donar la mostra de sang per entrar en el registre espanyol de medul·la òssia (REDMO).

Per això s'ha organitzat, conjuntament entre Associació de Donants de Sang i Fundació Roses contra el Càncer, una xerrada informativa sobre el què i què no és la donació de medul·la òssia a càrrec de l'hematòleg del Banc de Sang Jordi Vila, aquest divendres 28 de juliol a les 20:15 h al Teatre Municipal de Roses.

Aquest dilluns 17 de juliol s'ha activat la campanya d'estiu del Banc de Sang, que vol animar tota la ciutadania a donar sang en grup durant els mesos d'estiu, un moment en què les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d'hàbits de la població.

Fins a finals d'agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Per això, des del Banc de Sang es fa una crida perquè els donants animin el seu entorn a donar en grup.

Amics de sang, #amicspersempre

Amics de sang, #amicspersempre

A partir de dilluns, 31 de juliol, totes les persones que vagin a donar sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebran una calcomania dissenyada especialment per la il·lustradora Paula Bonet.

La imatge vol recordar que quan dones sang fas amics per sempre amb la idea que a l'estiu, durant les vacances, és un moment idoni per fer amics. Amics com les persones a qui es transfondrà sang i que, encara que desconeguts, seran amics per sempre.

Baixada de donacions

Baixada de donacions

A l'estiu les donacions baixen al voltant d'un 30% respecte la resta de l'any. La població fa vacances, les empreses i les universitats redueixen l'activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. Això fa que les donacions baixin, tot i que l'activitat dels hospitals es manté.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als seus tractaments, s'han programat un total de 75 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 17 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries des de 17 de juliol fins al 31 d'agost.

A més, també hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari pels malalts de càncer.

Animar la donació a través de les xarxes

Animar la donació a través de les xarxes

Els donants que ho vulguin poden contribuir a donar a conèixer la campanya a les xarxes socials, on poden compartir les fotografies amb els seus tattoos a través de l'etiqueta #amicspersempre, a Facebook, Twitter i Instagram (@donarsang).

Les xarxes socials del Banc de Sang ja compten amb més de 40.000 seguidors que comparteixen les seves experiències com a donants i receptors de sang.