A Optipunt tenim cura de la visió dels més petits. L'optometria pediàtrica, des de fa temps, ocupa un lloc rellevant; l'examen visual en nens és essencial per assegurar l'èxit en l'etapa d'aprenentatge. La bona coordinació binocular i el bon processament de la informació visual eviten problemes com ara el fet tenir baixa velocitat i comprensió lectora, invertir les partícules -la per -al, o tenir dificultats en la separació de mots. També evita que s'hagi de resseguir amb el dit el text per no perdre el fil de lectura o que es canviïn paraules o es confonguin la p per la q, la d per la b, el 7 per la F o el 2 per la S.

En el nostre gabinet oferim, dia a dia, a cada pacient, una solució personalitzada. De vegades, amb l'ús de les ulleres, el pacient ja pot gaudir d'una bona visió, però moltes vegades es necessita un altre tipus d'ajuda per poder treure el màxim rendiment del sistema visual. Aquesta ajuda s'ofereix mitjançant un programa de teràpia visual que es basa en exercicis que treballen sobre l'acomodació (enfocament) i la convergència (moviment dels eixos visuals per veure els objectes a poca distància). També treballa sobre l'ambliopia (ull gandul) perquè l'ull de menys abast de visió tingui la màxima agudesa visual possible.

Tot això es treballa de forma divertida, perquè no sigui feixuc per als nens. A l'empresa disposem de videojocs, ulleres anaglífiques que permeten que cada ull tingui visió per separat, per tal d'exercitar així la visió de tots dos, material per treballar la antisupressió, jocs de precisió, jocs de velocitat en els moviments oculars, jocs en visió 3D i molta més diversitat.

Les sessions de teràpia solen durar aproximadament 45 minuts i es realitzen un cop a la setmana, mentre que les sessions a casa poden durar entre 10 i 15 minuts. A la consulta, l'optometrista avalua l'evolució del pacient setmana rere setmana, i en funció dels resultats que s'obtinguin, cada setmana haurà de fer a casa els exercicis que l'optometrista consideri necessaris. El nombre de sessions en gabinet varia aproximadament entre 7 i 12 depenent del problema a tractar, i és l'optometrista qui decideix quan el sistema visual està a punt per treure el màxim rendiment.

La majoria dels nostres pacients que acudeixen a consulta de teràpia visual estan molt satisfets amb els resultats. Uns resultats que permeten tenir bona agudesa visual, bona percepció visual, control dels moviments oculars i de fixació i coordinació binocular i lateralitat ben organitzada amb els dos ulls.

Ofereix atenció sanitària

Optipunt ja és un dels primers centres de salut d'optometria que ofereix atenció sanitària optomètrica i salut ocular suportada a internet, i telemedicina, i actualment oferim servei de consultes en línia dissenyat específicament per a guardar dades de salut. A Optipunt utilitzem només les millors alternatives tecnològiques per tenir cura de la teva salut visual, és per això que ara pots accedir a una consulta en línia amb nosaltres a través d'una plataforma per a consultes mèdiques en línia.