Roses acull la I Jornada de Salut a l'aire lliure, aquest 3 de juny. La idea va sorgir de diverses reunions que van portar a terme, al CAP de Roses, professionals de diferents entitats de la població, amb l'objectiu de donar a conèixer les activitats de promoció i prevenció de la salut.

Per aquest motiu, el CAP, juntament amb les farmàcies de Roses i la Fundació Roses Contra el Càncer, han organitzat de manera conjunta aquesta primera edició de la jornada.

La Jornada de Salut s'inicia a les 10.00 hores, a la Riera Ginjolers. Durant tot el matí, fins a les 14.00 hores, els visitants poden fer el circuit per les diferents taules de salut.

La Jornada de Salut s'inicia a les 10.00 hores, a la Riera Ginjolers. Durant tot el matí, fins a les 14.00 hores, els visitants poden fer el circuit per les diferents taules de salut.

En una zona de la Riera Ginjolers, es troben diferents espais, en casdascún dels quals es tracta un tema de salut a través de diferents activitats participatives i informatives. Així, el visitant pot resoldre dubtes sobre la diabetis, la hipertensió arterial, el consum de tabac i alcohol, l'exercici físic i l'obesitat.

S'ha habilitat també un espai dirigit als joves on els professionals sanitaris tracten la salut sexual. Els més menuts compten amb un racó amb activitats de dibuix de plats saludables i tallers de rentat de dents.

La Fundació Roses Contra el Càncer, per la seva banda, ofereix consells sobre protecció solar i prevenció del càncer de pell. I les farmàcies donen a conèixer la seva implicació en la salut de la població.

Paral·lelament, al llarg del matí, s'han promogut diferents tallers de reanimació cardiopulmonar i la utilització del desfibril·lador (DEA), amb què els assistents poden practicar la tècnica amb l'ajuda d'un professional.

També es fan activitats dirigides de Zumba i música en viu amb Madame Mustasch.

Aquesta iniciativa neix amb el propòsit de potenciar les activitats de salut comunitària dirigides a la població, de manera coordinada amb altres entitats locals en l'àmbit de la salut. La idea, com expliquen els organitzadors, és que el visitant trobi un espai dedicat a la salut dins d'un marc lúdic.

Per fer-ho més amè, els assistents estan convidats a fer un circuit per les diferents taules de salut, on se'ls entregarà una targeta per registrar el seu pas per cada una d'elles. En acabar el circuit, s'ha previst que rebin un obsequi. A la targeta ha de figurar un registre dels diferents controls realitzats a cada taula, com, per exemple, la mesura de la pressió arterial. En el cas que es detecti qualsevol anomalia, els professionals aconsellen a la persona que es faci un control de salut al seu equip d'atenció primària.

Els organitzadors de la iniciativa són l'ABS (Àrea Bàsica de Salut) de Roses, la Fundació Roses Contra el Càncer i les farmàcies Bibiana Martínez, del Carrer Major, González, Gratacós i Marta Bosch. Col·laboren l'Ajuntament de Roses, el Centre MEF, Madamme Mustach, Afiter i laboratoris farmacèutics.