20 de març de 2017
20.03.2017
40 Años
40 Años
Figueres

Figueres acull la campanya 'Els bombers t'acompanyen a donar sang'

Els Bombers i el Banc de Sang i Teixits col·laboren amb l'objectiu d´aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa

25.03.2017 | 10:24
Imatge promocional de la campanya.

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits organitzen la campanya 'Els Bombers t'acompanyen a donar sang', enguany entre els dies 25 de març i 1 d'abril, amb l'objectiu d´aconseguir el màxim nombre de donacions.

Aquesta nova edició de la campanya solidària es fa aquest dissabte, 25 de març, a Figueres. El mateix dia també se sumaran a la recollida de sang les ciutats de Castellar del Vallès, Malgrat de Mar i de Terrassa. Demà diumenge, la campanya es desenvolupa a Roses.

Tercera edició de la campanya

Aquesta és la tercera edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la que s'hi ha sumat diversos Ajuntaments. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l'augment de les donacions de sang.

En total, seran 16 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l´exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d´exercicis de rescat o d´actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses, per citar-ne només alguns exemples.

Els Ajuntaments, col·laboradors de la campanya

La campanya "Els Bombers t´acompanyen a donar sang" es realitzarà a 16 ciutats catalanes, i cal destacar la col·laboració de força Ajuntaments, que s´han implicat en la realització de la campanya gràcies a la participació d´entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades.

En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats es faran a les seus dels consistoris (Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, per exemple).

Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya "Els Bombers t´acompanyen a donar sang" vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social la jornada de donació de sang per tal d´ajudar en l´objectiu d´augmentar les reserves de sang a Catalunya.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d´hàbits i les vacances fan que la població s´acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l´abril per tal d´assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s´extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l´any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Vuit dies amb campanyes per tot Catalunya

Les col·lectes que formen part de la campanya 'Els bombers t´acompanyen a donar sang' són:

Dissabte, 25 de març: Figueres (Pl. Catalunya de 10h a 14h i de 16h a 20h); Castellar del Vallès (Pl. Major de 10h a 14h); Malgrat de Mar (Av. Costa Brava 77 – Parc Francesc Macià de 10h a 14h i de 17h a 20h); Terrassa (Raval de Montserrat - Ajuntament de 10h a 20h).

Diumenge, 26 de març: Roses (Av. Gran Via Pau Casals de 10h a 14h); Sabadell (Plaça de la Creu Alta de 10h a 14h).

Dilluns, 27 de març: Blanes (Pg. Catalunya de 10h a 14h)

Dimarts, 28 de març: Mollet del Vallès (Av. Llibertat de 9h a 14h i de 17h a 21h).

Dimecres 29 de març: Girona (Plaça Catalunya d´11h a 14h i de 17h a 20h); Amposta (C/ Simpàtica - casal municipal de 10h a 14h i de 17h a 21h); Vilafranca del Penedès (Rambla Sant Francesc de 16h a 21h).

Dijous, 30 de març: Girona (Plaça Catalunya d´11h a 14h i de 17h a 20h); Tortosa (Hospital Verge de la Cinta de 9h a 14h i de 15h a 19h).

Divendres, 31 de març: Santa Coloma de Farners (Pg. de la Nòria – Poliesportiu de 16h a 21h).

Dissabte, 1 d´abril: Caldes de Montbui (C/ Gregori Montserrat – Escola d´adults de 10h a 14h); Santa Coloma de Gramenet (Plaça de la Vila de 10h a 20h); La Seu d´Urgell (Plaça dels Homs de 10h a 14h).

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d´un grup de bombers de diferents àmbits i regions d´emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d´un grup de professionals del cos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook