El Casino Sport de Figueres ha acollit la conferència del Doctor Jordi Bruix sobre el càncer de fetge per parlar dels avenços de la malaltia i les actuals línies d'investigació. Bruix és cap de la Unitat d'Oncologia Hepàtica de l'Hospital Clínic, de l'equip d'investigació en Oncologia Hepàtica de l'IDIBAPS, de la Barcelona Clínico Liver Cancer (BCLC) i director científic del Centro de Investigación en Red de Enfermedades Hepáticas y Digestivas (CIBEREHD). Durant la xerrada va destacar la importància del doble finançament públic i privat dels projectes d'investigació avui en dia, donat el seu elevat cost (els més habituals i prometedors solen tenir una durada mínima de 3 anys i per poder validar les primeres hipòtesis sovint s'allarguen fins a 5 anys, amb costos totals a l'entorn de 1.000.000 EUR ). L'acte estava organitzat per la junta local de la l'associació AECC Catalunya contra el càncer.

Sobre les perspectives de curació del càncer de fetge, en el que el seu equip és un dels líders mundial en investigació, va pronosticar una curació o cronificació d'aquesta malaltia, cap al 2030, si segueix els ritme d'avenços actual en recerca.

En aquest sentit va esmentar l'esforç important i l'ajut que suposa l'associació AECC Catalunya contra el càncer, tant pel finançament dels projectes que desenvolupen al Clínic com també a l'IDIBAPS (Institut d'investigació biomèdica August Pi i Sunyer).També va reclamar una major implicació pública en la inversió en aquests projectes, ja que no només generen avenços científics amb nous tractaments per la millora de la salut humana, sinó que també aporten riquesa econòmica a la societat, generant nou llocs de treball a la indústria vinculada (farmacèutica i tecnològica en general).

I també va recordar la importància de la figura del mecenes de la ciència, com és el cas de persones anònimes i també d'associacions com AECC Catalunya contra el càncer, per poder compensar les mancances econòmiques de l'Administració Pública.