La Fundació Roses Contra el Càncer, per tercer any consecutiu, participa a la campanya 'Posem-li Pebrots al Càncer'. Aquest any col·laboren a la Campanya una cinquantena de voluntaris que oferiran les bosses de pebrots solidàries als clients del Supermercat Condis de l´Avinguda Gran Via de Pau Casals aquest divendres i dissabte

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial Contra el càncer, la Fundació també organitza una activitat al Teatre Municipal de Roses el dissabte dia 4 de febrer a les 18h, amb la col·laboració de l´Ajuntament de Roses.

Serà un acte gratuït de record i suport als malalts de càncer i les seves famílies. L´actuació musical comptarà amb la participació de l'Oscar Bretau i l'Arnau Janer (participants de l'últim "Oh! Happy Day") que amenitzaran la vetllada, i tots els assistents els podran acompanyar cantant la cançó 'Quan tot s'enlaira' del grup Txarango.

La Federació Catalana d´Entitats Contra el Càncer (FECEC) i Condis Supermercats impulsen aquesta campanya per recaptar fons per als programes de suport i atenció als malalts amb càncer i les seves famílies.

Els dies 3 i 4 de febrer 450 establiments Condis de Catalunya distribuiran 50.000 bosses amb dos pebrots solidaris cadascuna a un preu simbòlic d´1,5 euros, amb la col·laboració de més de 600 voluntaris de tota Catalunya

En aquesta ocasió, apadrinen la campanya: la periodista Xantal Llavina, l´actor i presentador Quim Masferrer, l´investigador Manel Esteller, director del programa d´Epigenètica i Biologia del Càncer de l´Institut d´Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL), i el meteoròleg Francesc Mauri. A l´acte de presentació també hi ha participat el vicepresident primer de la FECEC i director d´Oncolliga, Francesc Viñas, i la Consellera Delegada de Condis, Pilar Condal. Durant la presentació, a Barcelona, Xantal Llavina i Quim Masferrer han preparat una recepta solidària amb l´ajuda de la resta de padrins: una coca de recapte amb el pebrot com a principal ingredient.

'Posem-li pebrots al càncer' té com a objectiu fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia i difondre la tasca d´acompanyament que realitzen les entitats de la FECEC. Les aportacions recollides es destinaran íntegrament a projectes de suport i atenció als malalts oncològics i les seves famílies.

Durant la presentació ha parlat el Dr. Manel Esteller sobre les causes del càncer, destacant que "avui diagnostiquem més casos de càncer, sobretot a causa de l´envelliment de la població ja que, amb el pas del temps, hi ha més probabilitats que es produeixin lesions en el nostre material genètic associades amb l´aparició de tumors". Per això, les mesures de prevenció "han d´evitar danyar el nostre ADN: deixar de fumar eliminaria un de cada tres tumors al món".

A més, "en oncologia, cada cop més, s´estan incrementant els tractaments a la carta on, en funció del tipus de lesió molecular i cel·lular del pacient, s´utilitza un fàrmac o un altre: avui aquests tractaments constitueixen el 30% del total, però aniran augmentant com l´escuma. Als mateixos s´hi sumaran, segurament, els fàrmacs epigenètics que canvien l´activitat del nostre ADN, ja aprovats pel seu ús en subtipus de leucèmia i limfomes. Esperem que s´estengui també a tumors sòlids com el càncer de mama, pulmó o còlon".

Condisline.com també oferirà pebrots solidaris

Els usuaris del súper online 'Condisline.com' podran adquirir la seva bossa de pebrots solidaris durant els dies 3 i 4 de febrer. Com a anteriors edicions, està previst que la campanya tingui una important difusió a les xarxes socials. D´aquesta forma, els ciutadans estan convidats a pujar les seves fotografies amb la bossa de pebrots tant al Facebook com al Twitter de la FECEC i de Condis (@condislife), amb el hasthtag #pebrotscancer, així com a l´Instagram de Condislife.

El voluntariat que col·labora en la iniciativa prové de les pròpies entitats, així com d´una important crida a la que s´han afegit diferents ajuntaments, hospitals, institucions i empreses: La Caixa, Kern Pharma, SAGE, Creu Roja, Universitat de Barcelona, entre d´altres. En paral·lel, cal afegir que Condis també fomenta la solidaritat entre el seu personal i col·laboradors, que hi participen des dels punt de venda i des de la plataforma central.

Condis Supermercats