La mala ortografia, la baixa velocitat a l´hora d´escriure, una baixa comprensió lectora i la dificultat a l´hora de copiar o memoritzar textos poden amagar problemes de percepció i eficàcia visual.

Per resoldre aquest tipus de problemes, el més recomanable és treballar amb les solucions que l´àrea de teràpia visual ofereix i així estimular la creació de connexions neurològiques per reduir aquests símptomes, tot potenciant les habilitats visuals afectades i millorant el rendiment.

Això s´aconsegueix mitjançant exercicis personalitzats que treballen el principal problema que té el pacient com és l´acomodació o sistema d´enfocament, la percepció, la capacitat sensorial o el mal funcionament de la visió binocular.

Quan un nen presenta aquest tipus d´anomalies visuals, és perquè el seu nivell de percepció i processament de la imatge és baix, cosa que té com a conseqüència una escassa memòria visual, poca coordinació viso-motora i de discriminació de detalls, així com una escassa distinció de les figures i els seus fons.

Aquestes anomalies en la visió infantil, com que no són patologies oculars o defectes refractius, són tractades en l´àrea de teràpia visual d´Optipunt, que és la més idònia per resoldre i corregir problemes relacionats amb els moviments oculars, l´enfocament i el desenfocament visual, així com la coordinació simultània de tots dos ulls amb la coordinació de la nostra especialista en aquesta àrea de visió infantil, l´optometrista Cristina Badenes Signes.

Les teràpies visuals es basen en exercicis diaris de 15-20 minuts a casa en què, a més, aprofitem l´ús de dispositius electrònics com tauletes i smartphones a través d´aplicacions que permeten al nen exercitar mentre es diverteix.

En suport a aquestes teràpies, a Optipunt vam realitzar sessions setmanals de 45 minuts de consulta per utilitzar altres tècniques i instruments indicats per al pacient.

Si has notat que el teu fill té dificultats per llegir, escriure i memoritzar, potser és perquè té problemes de percepció i eficàcia visual. Et convidem que el portis a Optipunt per a un millor diagnòstic.

Les revisions optomètriques són essencials durant tot el desenvolupament visual que aproximadament finalitza a l´edat de 12 o 13 anys.

Per això és important realitzar un bon examen visual en edats primerenques, per assegurar que el sistema visual dels nostres fills sigui eficaç i funcioni amb el rendiment adequat.

*(El Dr Ahmad Zaben i Cristina Badenes són optometristes d´Optipunt).