La Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya ha superat aquest matí el repte de les 10.000 donacions de sang necessàries per remuntar les reserves de sang, que havien baixat a un nivell baix després de les Festes de Nadal. Des de divendres 13 de gener, quan va començar la Marató, fins aquest divendres a les 11 hores, 10.054 persones han donat sang a Catalunya.

Avui hi ha sang a les neveres del Banc de Sang per a les necessitats dels hospitals durant els propers 10 dies, un nivell que és considera òptim però que cal mantenir durant la resta de l´any per assegurar que tots els malalts tindran la sang necessària. De mitjana, es necessiten a cada dia a Catalunya entre 800 i 1.000 donacions de sang.

El donant número 10.000 ha anat a donar sang al Banc de Sang a l´hospital Clínic de Barcelona. És en Max Rubert, un barceloní A+ de 38 anys que dóna sang de manera habitual des de fa uns anys. "Vaig estrenar-me tard amb la donació de sang, però me n´he adonat que és un deure cívic que costa molt poc i beneficia a moltes persones", explica el donant, que és A+.