Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el tabac està vinculat al 65% de totes les morts a la Unió Europea. Aquest percentatge equival a 1,9 milions de defuncions cada any per càncer i la mateixa quantat per malalties cardiovasculars. A l'Estat espanyol, més de 60.000 persones moren cada any a causa del tabac, i això representa 164 cada dia.

El 17 de novembre, es commemora anualment el Dia Internacional del Càncer de Pulmó, una data que serveix, any rere any, per conscienciar la població que aquest és el tumor amb l'índex de supervivència més baix. Amb motiu d'aquesta commemoració, professionals de l'Àrea Bàsica de Salut de Vilafant ofereixen una conferència, organitzada per Catalunya contra el Càncer, que porta per títol 'Tabaquisme i càncer de pulmó' (dijous, 17 de novembre, Casal de la Gent Gran de Vilafant, 19.00 hores).

Els ponents de la conferència són el doctor Jordi Garcia Martínez (metge de família) i l'infermer David Ollé Badía.

Catalunya contra el Càncer recorda que el fum procedent de la combustió del tabac està compost per unes 4.000 substàncies diferents, 40 de les quals són altament tòxiques i cancerígenes. També assenyala que el suport professional pot multiplicar per deu les possibilitats de deixar de fumar, i que sense fumar la vida s'assaboreix millor.