L'Hospital Josep Trueta de Girona ha fet un 9% més d'intervencions de cirurgia oncològica. Concretament, s'ha passat de les 1.258 fetes l'any passat a les 1.371 del mateix període d'enguany. L´activitat recollida de setembre de 2015 a setembre de 2016 també reflecteix el creixement de l´índex de complexitat de les intervencions, cosa que situa l´hospital gironí com el segon centre de l´ICS amb més complexitat, per darrere només de l´Hospital de Bellvitge. Això es deu als avenços en diferents tècniques i a l'eficàcia dels programes de detecció precoç del càncer.

El tractament quirúrgic dels processos oncològics en aquest centre referent es realitza sota l´avaluació del Comitè de Tumors i en l´entorn d´un equip multidisciplinari, format per professionals d´especialitats diverses, com són cirurgia oncològica, oncologia mèdica, radiologia, anatomia patològica, anestesiologia i infermeria.

A banda de la cirurgia oncològica complexa (de càncer d´esòfag, bronquis i pulmó, fetge, estómac, pàncrees, recte i sistema nerviós central), el Trueta també és el centre de referència del territori de Girona en alguns serveis de terciarisme, com ara la cirurgia cardíaca i valvular, i en la realització de cateterismes cardíacs, radiologia intervencionista i cirurgia vascular.

Un 3% més d'operacions

En termes generals, de gener a setembre d´aquest any, ja s'han realitzat al Trueta 8.045 operacions, mentre que en el mateix període de l'any passat se´n van fer 7.789, la qual cosa representa un augment del 3,2%. El setembre ha estat el mes en què s´han incrementat més. S'ha passat de les 708 operacions fetes l´any passat a les 821 d´enguany, 153 de les quals són de cirurgia oncològica.