Caminar durant almenys mitja hora al dia té múltiples beneficis per a la salut. Aquesta activitat tan senzilla i quotidiana ajuda a baixar el colesterol, millora la capacitat pulmonar, evita l'ansietat i disminueix la pressió sangínia.

Però a més, està demostrat que caminar a bon ritme durant almenys 30 minuts al dia pot ajudar-te a perdre aquests quilos de més que se solen agafar durant les vacances d'estiu.

Si ja ets aficionat a les caminades però encara no estàs satisfet amb el resultat, segueix llegint per conèixer 07:00 trucs que t'ajudaran a cremar més calories caminant.

A un ritme no molt ràpid

Molts creuen que augmentar el ritme al qual es camina farà que es cremin més calories, però això és erroni. El recomanable és mantenir un ritme constant (no superior al 80% de la freqüència cardíaca màxima) a una velocitat estable durant almenys 30 minuts.

Utilitza un pulsòmetre

Aquests aparells t'ajudaran a vigilar el teu ritme cardíac per evitar que sobrepassis els teus límits i que mantinguis un ritme de bombament constant que t'ajudi a cremar més calories. Avui en dia trobaràs al mercat pulsòmetres aptes per a totes les butxaques.

Afegeix un pes extra

Per cremar més calories caminant pots afegir un pes extra als teus entrenaments per augmentar la intensitat. Només cal portar una motxilla a l'esquena o utilitzar una petita manuelles a cada mà mentre es camina. Evita els pesos turmelleres per no danyar les articulacions mentre camines.

Puja costes

No hi ha dubte que la intensitat amb la qual es camini augmentarà el nombre de calories cremades. Si a més camines pujant costes enfortiràs els músculs dels glutis i de les cames molt més que si ho fessis en pla.

No t'avorreixis

Saltar cada cert nombre de passos és un bon truc per augmentar considerablement el nombre de calories que cremaràs caminant. Fer una flexió o caminar certs passos aixecant els genolls o de puntetes són altres trucs perquè la caminada sigui més efectiva i menys avorrida.

Canvia de recorregut

Si vols cremar més calories caminant el millor és evitar els carrers concorreguts i opta pels camins llargs i poc transitats. D'aquesta manera la longitud de la gambada serà més gran i evitaràs haver de frenar-te per esquivar a altres vianants.

Varia la velocitat

Pots alternar trams més lents amb altres a major velocitat o amb desnivells. D'aquesta manera incrementaràs la despesa calòrica en elevar la freqüència cardíaca, però podent frenar després per recuperar l'alè.