Graham Smith és un enginyer britànic que fart d'esperar una intervenció va decidir operar-se a si mateix en tota una ostentació d'enginy i de risc. Es va fabricar els instruments que necessitava per treure's uns punts de sutura interns d'una operació anterior.

"Estava desesperat", explica Smith a la BBC. I és que portava 15 anys esperant l'operació des que l'intervinguessin d'un problema que patia a l'intestí i els metges li van deixar una sutura interna de 20 centímetres.

Per poder auto operar-se, Graham va acudir a un amic dentista qui li va proporcionar uns instruments de titani que va adaptar, valent-se dels seus coneixements com a enginyer, a les circumstàncies que l'operació requeria. "El dolor era insuportable", assegura. "Vaig haver de prendre el control de la situació, perquè no estava disposat a seguir en la llista d'espera i morir", afegeix.

Així les coses, va adaptar els instruments del dentista per desfer els punts o nusos de cirurgià. "Era un petit tros de niló que em sobresortia de l'abdomen. Mesurava només 8 centímetres i incloïa 12 nusos realment estrets. Vaig haver de desfer-los un a un", comenta.

L'acte-cirurgia va ser un èxit i ara Graham assegura que se sent "un home nou". No obstant això, adverteix: "No intentin fer això a casa".