Després que FACUA hagi advertit l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) que la fitxa tècnica de l'ibuprofè infantil Dalsy no menciona la possible relació entre el colorant E-110 que conté i el desenvolupament de trastorns d'hiperactivitat, la Societat Catalana de Pediatria (SCP) fa una crida a la calma i assegura que les dosis que es recepten no podrien produir aquests efectes. En declaracions a l'ACN, el president de la SCP, reconeix però, que l'advertència ha de ser-hi i ha reconegut que el prospecte del Dalsy ''fa por''. Pineda ha recordat que hi ha ibuprofens infantils que no porten el colorant i que en canvi, és present en moltes galetes, sopes envasades o melmelades.

Facua ha advertit a l'Agència Espanyola dels Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) que la farmacèutica que produeix l'ibuprofè infantil Dalsy no ha incorporat a la fitxa tècnica els possibles efectes adversos que donaria el colorant E-110, que sí que apareix a la llista d'excipients. Un estudi del 2007 alertava que aquest colorant podia tenir relació amb trastorns d'hiperactivitat en nens d'entre 3 i 12 anys. La regulació europea del 2008 obliga a incorporar totes aquestes advertències al prospecte dels medicaments i en el cas del Dalsy, no apareix.

Des de la Societat Catalana de Pediatria (SCP) s'ha llençat un missatge de tranquil·litat en reconèixer que, si bé és cert que Dalsy incompleix la normativa en no mencionar aquesta possible conseqüència entre els efectes secundaris del medicament, les dosis que es recepten als infants no són tòxiques. Així ho ha manifestat el president de la SCP, Valentí Pineda, en declaracions a l'ACN, que ha recordat que el Dalsy està aprovat i que per tant, se'n pot continuar administrant en cas de necessitat. Pineda veu estrany que l'advertència arribi 8 anys més tard de la regulació dels colorants per part d'Europa però valora el treball de FACUA. Reconeixque la fitxa tècnica de Dalsy ''fa por'' perquè incorpora moltes possibles malalties i afectacions, però en canvi no hi ha aquesta alerta del trastorn d'hiperactivitat.

Pineda reconeix que el colorant no és un excipient necessari, i de fet, ha explicat que hi ha altres ibuprofens infantils sense aquest colorant, com és el genèric de la farmacèutica CINFA, o el Junifen. Tanmateix, per Pineda, si ja és complicat modificar la fitxa tècnica, encara és més dificultós modificar el producte. De fet, Pineda ha recordat que aquest additiu està acceptat i que de fet, és present en molts aliments com ara galetes, sopes envasades o melmelades.

Per Pineda, l'AEMPS s'ha de manifestar i exigir la correcció de la fitxa tècnica i assegura que les primeres interessades en editar fitxes tècniques completes són les farmacèutiques, per evitar que se les pugui acusar d'''amagar informació''.