L´octubre del 2015, Cristina Romero, presidenta de l´Ampa de l´escola de Fortià, va impulsar una campanya al Change.org per aturar als menjadors escolars el llançament del menjar aprofitable a la brossa. La campanya ha rebut un gran suport social, ja que s´han recollit fins al moment 222.700 signatures, les quals s´entregaran en poques setmanes al Congrés del Diputats. A més, Romero ha estat convidada a comparèixer al Parlament català, junt amb experts i especialistes del tema, per explicar la seva petició. En aquest sentit, el juliol passat ja es va donar llum verda per tramitar una proposta de llei sobre l´aprofitament de l´excedent alimentari. "Catalunya vol ser una comunitat pionera sobre aquesta problemàtica", reconeix Romero.

Després de quasi un any treballant en aquest tema, Cristina Romero en fa un balanç molt positiu. "Les reaccions van ser molt immediates", explica. De fet, quan va començar a moure el tema, fruit de veure el malbaratament que es feia del menjar -se servia la mateixa ració tant a un nen de P-3 com a un de 6è i el que sobrava es llençava-, l´empresa que conduïa el menjador de l´escola on duu el seu fill va fer un estudi intern per aplicar els canvis per resoldre la situació. A més, el Consell Comarcal de l´Alt Empordà també ha reaccionat. El mes de maig passat va dur-se a terme una reunió amb diferents responsables "i la resposta va ser positiva".

Quelcom que ha pogut copsar Romero al llarg d´aquest any és que aquest tema desperta moltes sensibilitats. "En aquests mesos he conegut gent meravellosa implicada en el tema de l´aprofitament alimentari, gent amb molt bona voluntat i capacitat creativa", explica. Una d´aquestes persones ha estat la xef Ada Parellada, "molt implicada amb aquesta problemàtica". "Va ser una gran sorpresa per a mi, va ser una persona molt accessible i, des del principi, em va dir que em donava suport, que estava molt contenta que algú s´hagués implicat en aquest tema", comenta Romero. Dins aquesta línia, està previst que les dues facin alguna col·laboració juntes per donar més impuls a la campanya.