06 de setembre de 2016
06.09.2016
40 Años
40 Años

Mor la dona que va rebre el primer trasplantament mundial de cara

Isabelle Dinoire va ser operada el 2005 després de perdre els llavis, la barbeta i part del nas en ser atacada per la seva gossa

06.09.2016 | 18:51
Mor la dona que va rebre el primer trasplantament mundial de cara

Isabelle Dinoire, la dona francesa sotmesa l'any 2005 al primer trasplantament parcial de cara del món, va morir als 49 anys d'edat, ha assenyalat avui l'hospital universitari d'Amiens, en què va ser operada.

La dona va morir "com a conseqüència d'una llarga malaltia", ha indicat aquest centre hospitalari en un comunicat, amb el qual va confirmar la notícia filtrada pel diari "Le Figaro" i va dir que no va informar abans a la premsa per preservar la intimitat de la família "en aquests moments dolorosos".

Segons "Le Figaro", els tractaments que havia de seguir per evitar el rebuig li van provocar l'aparició d'un càncer.

L'hivern passat va patir un nou episodi de rebuig de la zona trasplantada i va perdre una part de l'ús dels llavis, va afegir el diari en la seva edició digital.

Dinoire havia perdut els llavis, part del nas i la barbeta en ser atacada per la seva gossa al maig de 2005. L'operació per intentar reconstituir-li la cara, al novembre d'aquest any, va durar més de 15 hores.

La seva primera aparició pública després d'aquest procés va tenir lloc al febrer de 2006, en una conferència multitudinària a l'hospital que va ser transmesa en directe per televisions de tot el món.

Visiblement emocionada i una mica cohibida, la dona va expressar en aquesta intervenció davant els mitjans el seu desig de recuperar una vida "normal" i ha confiat que el seu trasplantament parcial de cara servís per ajudar els altres.

Des de 2005, segons ha recordat avui "Le Figaro", s'han efectuat més de 30 trasplantaments de cara al món.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema