La Jornada Científica de la Fundació Salut Empordà ha reconegut el treball Balanced duo of anti-inflammatory SFRP5 and proinflammatory WNT5A in children presentat per Pilar Soriano, metgessa del Servei de Laboratori, amb el premi especial de l´Associació de Ciències Mèdiques de l´Alt Empordà.

La Jornada Científica, que se celebra cada dos anys, exposa una selecció de treballs de recerca, publicacions i investigacions que han dut a terme els professionals de l´entitat en aquest període.

La inauguració de la jornada ha anat a càrrec de la presidenta del Patronat de l´FSE, Marta Felip; el gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, i del gerent de l´entitat, Martí Masferrer. Felip ha destacat "la importància de dur a terme recerca, investigacions i publicacions en un hospital comarcal com el nostre, ja que per als professionals representa un estímul que va més enllà de la pràctica clínica diària" i "perquè el fruit d´aquests treballs repercuteix en els ciutadans, ja que se´n deriven millores de tractament" i de relació amb els pacients. Carreras ha ressaltat "la constància i compromís necessaris per dur a terme recerca en un hospital de proximitat com el de Figueres" i la "importància de compartir el que coneixem gràcies a aquests treballs".