Davant l'allau de casos de menors afectats per enterovirus arreu de Catalunya, el departament de Salut ha emès una sèrie d'informacions per tal de tranquilitzar el màxim la població.

Una de les primeres dades que subratlla el Departament és que els anomenats enterovirus són un tipus de virus molt variats i habituals que cada any afecten milions de persones arreu del món. Entre aquests afectats, afegeixen, la majoria són infants, si bé majoritàriament produeixen casos lleus i, sovint, sense símptomes.

En la majoria de casos la malaltia es transmet per via fecal-oral i respiratòria, sobretot durant les estacions d'estiu i tardor. Salut adverteix, però, que fins i tot les persones infectades però que no han presentat símptomes evidents també poden ser agents infecciosos i transmetre la malaltia.

Els símptomes

Pel que fa als símptomes que poden apuntar a una possible infecció, els experts coincideixen en descriure els quadres per enterovirus com els marcats per la presència de febre, secreció nasal i tos, eriupcions cutànies, butllofes a la boca i dolors musculars. En alguns casos també es poden presentar afectacions com ara faringitis, gastroenteritis i meningitis asèptica, així com quadres neurològics en els casos més greus.

El tractament

En relació al tractament a aplicar, els metges subratllent que la majoria d'afectats es recuperen completament, encara que en alguns casos concrets pugui ser necesària l'atenció hospitalària.