La tercera edició del curs d´espirometries de l´Hospital de Figueres ha estat un èxit. Hi han participat una vintena de professionals d´infermeria, tant d´atenció primària com d´hospitalària de la demarcació de Girona, que actualment porten a terme espirometries o està previst que en facin.

El Servei de Pneumologia de l´Hospital de Figueres ha organitzat aquest curs que ha estat acreditat per l´Institut d´Estudis de la Salut (IES) de la Generalitat de Catalunya. Les 16 hores de formació s´han repartit entre classes teòriques i tallers pràctics, per tal que els alumnes adquireixin els coneixements teòrics necessaris, realitzin espirometries de qualitat, aprenguin a interpretar els resultats de les proves i obtinguin els coneixements bàsics per diferenciar les diverses alteracions funcionals.

El 2015, el Servei de Pneumologia va realitzar un miler d´espirometries, una prova bàsica de la funció pulmonar utilitzada per al diagnòstic i el seguiment de les malalties respiratòries, principalment l´asma i la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC).

El Pla Director de les Malalties Respiratòries (PDMAR) promou la realització d´espirometries de qualitat, una prova important pel malalt respiratori que si es realitza amb la una metodologia adequada evita que hagin de ser repetides.