L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha informat aquest dijous que dóna per finalitzada l'epidèmia de grip. En la setmana del 28 de març al 3 d'abril la taxa de síndromes gripals s'ha situat en els 93,8 casos per cada 100.000 habitants, per sota del llindar establert aquesta temporada en els 106,5 casos per 100.000 habitants. Respecte la setmana anterior, quan es van registrar 192,3 casos per 100.000 habitants, la incidència del virus ha patit una davallada del 52%.

Segons el Pla d´informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC), la taxa de síndromes gripals ha disminuït en tots els grups d'edat excepte en les persones majors de 64 anys, en què es manté estable. Pel que fa a ingressos greus pel virus de la grip A i B a la xarxa sentinella d'hospitals, se n'han produït 5 en la última setmana. Des de l'inici de la temporada, el total ascendeix a 498, dels quals el 93% són persones amb algun factor de risc i el 79% no estaven vacunades.

La previsió de l'ASPCAT per a les properes setmanes és que l'activitat gripal es situï al nivell basal, marcat en 76,6 casos per 100.000 habitants, a gairebé tot el territori, excepte a la Catalunya central on es mantindria en nivells baixos.

D'altra banda, el Departament de Salut ha recordat que "és important que la població utilitzi el dispositiu assistencial més adequat per al seu problema de salut. La major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d´intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària".