En ple auge del running, una altra disciplina truca a la porta per reivindicar un lloc destacat en el pòdium de pràctiques esportives a l'aire lliure. Es tracta de la marxa nòrdica. Aquest esport, que consisteix a caminar amb dos bastons, ha aconseguit convèncer milers de persones arreu del món. Per això, cada vegada és més habitual veure gent caminant amb aquests aparells que es col·loquen sempre darrere o paral·lels al cos, com si fossin una extensió dels braços.

Dipsalut s'ha sumat a la marxa nòrdica. Per això, està incorporant aquesta disciplina esportiva en algunes de les dinamitzacions que organitza en les Xarxes d'Itineraris Saludables de les comarques de Girona. Amb aquesta decisió, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona vol donar a conèixer als usuaris d'aquests equipaments una tècnica alternativa a la caminada tradicional que permet activar fins a un 90% dels músculs.

Tothom pot practicar la marxa nòrdica, perquè aquesta disciplina, nascuda a Finlàndia, no exigeix una gran preparació física i es caracteritza per ser una activitat de baix impacte que no perjudica les articulacions.

Per poder participar en les dinamitzacions gratuïtes de marxa nòrdica que s'organitzen a la Xarxa d'Itineraris Saludables no cal disposar de bastons específics, ja que els instructors deixen el material necessari als assistents. Tampoc és necessari inscriure's.

Les comarques de la Selva, l'Alt i el Baix Empordà ja han començat a organitzar dinamitzacions on s'incorpora la marxa nòrdica. De forma progressiva, aquesta disciplina s'anirà oferint en les dinamitzacions que es proposen a la resta de comarques.

Trobareu tota la informació actualitzada a la web de Dipsalut.