14 de març de 2016
14.03.2016
Contret a l'Amèrica del Sud o Central

Un nou cas de Zika eleva a 22 la xifra d'infeccions detectades a Catalunya

Hi ha 11 homes i 11 dones afectades pel virus, que l´haurien contret per una picada de mosquit a l´Amèrica del Sud o Central

14.03.2016 | 18:37
Exemplar de mosquit Aedes aegypti

Salut ha registrat un nou cas de Zika a Catalunya en l'última setmana. Es tracta d´un home que, com els casos anteriors, l´hauria contret per una picada de mosquit a l´Amèrica del Sud o Central, on el virus està més estès. En total són 22 les infeccions detectades per l´Agència de Salut Pública, 11 homes i 11 dones, dues de les quals embarassades que segueixen el protocol específic de control, en marxa des de finals del mes de febrer.

El Departament recorda que en la majoria d´ocasions, el Zika provoca "un quadre lleu amb febre moderada, exantema que s´estén des de la cara a la resta del cos, artritis o artràlgia passatgera, conjuntivitis i símptomes inespecífics com ara miàlgia, cansament i mal de cap". A més, "acostumen a resoldre´s sense complicacions greus". També indica que "les infeccions asimptomàtiques són freqüents", ja que "s´estima que només 1 de cada 4 infectats desenvolupa un quadre clínic", tal com s´apunta a l´informe de seguiment del Zika de l´Agència de Salut Pública.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook